Parosphromenus harveyi

Han i 'advarsels' stilling, vandret kropsstilling, mørke farver)

Parosphromenus harveyi var den art, som jeg allerførst så afbildet og beskrevet i et akvarie forum i Danmark. Det var på det tidspunkt en af de mest truede arter, og var dengang, og er stadig på IUCNs red list for endagered species.

  • Kendetegn for arten er:
  • rund hale
  • stærk blå farve, hvori der intet rødt findes
  • særligt bredt sort stykke op mod kanten af halefinnen (bredere end hos andre med lignende aftegninger, og relativt let genkendeligt)

 

Mine erfaringer med P.harveyi:

Jeg har igennem de sidste mange år haft P.harveyi, som jeg fik gennem kontakter i Tyskland, som betegnes som P. harveyi (Seleangor Forest), da de fisk jeg har stammer fra en import gennem en privat i Tyskland. Denne fisk er gennem mange år blevet 'beskyttet' gennem The Parosphromenus Project, og findes i et relativt stort antal hos private.

Umiddelbart kan jeg sige, at det er en art, som det er min erfaring er enten mere sky af natur, eller også bare mere glad for gemmesteder,                     

ihvertfald er det min oplevelse, at et P.harveyi par kan gemme sig helt utrolig god i et lille akvarie. Mange gange har jeg været helt sikker på at der måtte være sket et eller andet, for jeg har ikke set dem længe, - men når jeg så tjekker grundigt efter, - så er de der alligevel. Ofte er det lykkes at få rigtig mange unger i et kuld.

P. harveyi er ikke en art som man kan betegne som særlig krævende, - men det er en art som meget sjældent, eller nærmest aldrig findes i almindelig handel.

 

For yderligere information