Parosphromenus tweediei

Parosphromenus tweediei kommer oprindeligt fra et område i Vest Malaysia, Johore distrikt. Mange af de oprindelige områder, hvor man først har fundet arten, er fuldstændigt ødelagte nu, - eller påvirket af ny anlagte stukturelle forandringer i miljøet, dvs. bygninger, veje, inddæmning. Der kan muligvis stadig findes fisk i enkelte mindre berørte områder, små vandløb, grøfter oa.

 

Kendetegn for P. tweediei er :

  • Dominerende rødt bånd i hale, bug og rygfinne, sammen med et bredt sort bånd, afsluttet med hvid kant. Farven blå kan variere og være mere eller mindre udtalt, ses ofte forest på bug og ryg finne, samt brystfinner. .
  • Brystfinne blå 
  • rund hale
  • hunner har klare finner, med et skær af brunt, men kan i ynglehumør vise mere rødt.
  • Generelt kan det være svært at identificere p.tweediei korrekt, da der er en del usikkerhed forbundet med selve beskrivelsen af arten. I virkeligheden kan man ikke sige, at man ved præcis at dette er en selvstændig art og ikke en variation, som i realiteten kunne være relateret til andre 'arter', såsom p.rubrimontis, p.alfredi, som ligner utrolig meget. Da den 'videnskabelige' beskrivelse ikke er baseret på genetik, men på andre parametre, såsom adfærd, udseende mm., så er der ikke fuldstændig klarhed over afgrænsninger mellem helt klare 'arter' og evt. variationer. 

 

 

 

For yderligere information