Parosphromenus alfredi

Parosphromenus alfredi kommer oprindeligt fra et område i Vest Malaysia, Johore distrikt. Mange af de oprindelige områder, hvor man først har fundet arten, er fuldstændigt ødelagte nu, - eller påvirket af ny anlagte stukturelle forandringer i miljøet, dvs. bygninger, veje, inddæmning. Der kan muligvis stadig findes fisk i enkelte mindre berørte områder, små vandløb, grøfter oa.

P. alfredi er en af de mest truede arter i 2019. 

Mine erfaringer med P. cf. alfredi :

I 2013 købte jeg en lille flok på 8 fisk i Neonfisken, København, under betegnelsen P.tweediei.

Disse 6 fisk gik sammen i et lille 20 liters, og i et par år skete der slet ingenting, - et par stykker gik til, og resten virkede ret uinteresserede i hinanden og der var ingen adfærd som viste tegn på ynglehumør, heller ikke selv om jeg prøvede at skille et par stykker fra. Efter et par år delte jeg dem dog op, og fandt tilsyneladende den 'rigtige' opdeling, - for pludselig var der et par som ynglede, og da jeg tog hunnen fra, endte det med et kæmpekuld på 30-40 fisk.

Der har været en del diskussion om hvorvidt de fisk jeg har faktisk er

p.tweediei, da nogle af dem har næsten mere blåt end rødt. Der har også været nogen som har ment at det ligner mere p.alfredi, hvilket jeg personligt selv synes godt kan give mening. Problemet er jo, som så ofte med parosphromenus arter, at man er ikke 100 procent sikker på at den betegnelse som de er solgt under er korrekt når ikke det er igennem en privat sælger.

På grund af tvivlenblev denne fisk betegnet som P.tweediei (Ruinemans 2013),  men dette er blevet ændret i 2019 til P. cf. alfredi

    

 

I 2020 har jeg fået nogle ungfisk af en anden P.cf. alfredi, som jeg pt har gående og prøver at få til at yngle, - det går lige nu heller ikke så godt, - men måske er det ligesom den første 'alfredi' et spørgsmål om tid. Mens jeg venter har jeg taget en del billeder af dem.

     
   

 

     

 

 

For yderligere information